Water of wortel?

Mijn stageboer houdt, zoals de lezers misschien nu wel weten, van oneliners. Hij schept er volgens mij enig genoegen in die op zijn stagiaire los te laten. De stagiaire en haar eigen boer schatten inmiddels in dat er een scheurkalender van te maken is. Okke’s scheurkalender – een spreuk voor elke dag.

Spanning opvoeren?

Een van de laatste spreuken die ik hoorde ging ongeveer als volgt. ‘Boer zijn stelt niets voor.’ Okke laat een stilte vallen. Waarschijnlijk om de spanning op te voeren. Dan zegt hij. ‘We zijn alleen maar bezig met het verkopen van water.’ Weer een stilte.

90 procent water

Ik weet soms niet wat ik dan moet zeggen. Moet ik wel wat zeggen, eigenlijk? Water verkopen. Ik snap zijn punt. Een plant zoals hij ze teelt zal wel voor 90 procent uit water bestaan. Net als wij. Maar ja, moet je dan ook maar geen kindertjes meer op de wereld zetten?

Rauw

Een tijdje terug kreeg ik van Okke winterwortelen mee. Ze waren donker-oranje, zaten nog onder de klei, maar geurden dat het een lieve lust was. Thuis maakte ik de wortelen schoon en proefde ze rauw. Overal een super intense wortelsmaak. Dat kom ik niet vaak tegen. Okke mag trots zijn op zijn product.

Knapperig en schoon

Vorige week of daaromtrent kregen we een paar zakken wortels van een andere, ook zeer vrijgevige boer. Schoongewassen, verpakt in plastic zakken, zien er mooi uit. Ik deed hetzelfde: proeven. De wortels knapten in mijn mond. Water en spankracht. Maar vervolgens proefde ik helemaal NIETS!

In de cake ermee

Gisteren heb ik besloten er wortelcake van te maken. Dat ziet er mooi uit en proeft toch naar suiker, kaneel en andere specerijen. Prima cake. Misschien verbouwen boeren wel water. Maar het ene water is veel lekkerder dan het andere! En hopelijk ook gezonder!

 

One Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s