Knolselderij wassen

Vorige week heb ik weer een hoofdstukje aan mijn boerenstage mogen toevoegen. Het was aflevertijd geworden voor knolselders. Na de lesdagen in Dronten begaf ik me naar de boerderij, waar men al in volle gang was om 14.000 knolselderijen klaar te maken. Ook dit was weer een fabrieksachtige ervaring. In de schuur was een ‘líjn’ opgesteld: aanvoer van de knolselders, transportbanden, snijtafel, waterbad, borstelmachine, band, weegschaal en big bags. Ik had me nooit gerealiseerd dat zo’n knolselderij die je koopt voor nog geen euro of iets dergelijks zo vaak door mensenhanden is gegaan. Er zijn wortels afgesneden, samen met brokken klei, ze zijn geweekt, uit het water gevist, in de borstelmachine gegooid, gewogen, gesorteerd en in zakken gedaan. Het verschil is geweldig, maar je wordt er wel moe van!

Ongewassen knolselders

Ongewassen knolselders

Schone knolselderij

Schone knolselderij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s