Romantiek in mijn rug

Ach, heerlijk boerenleven. Twee prachtige dagen gewerkt op de20151002_163346_resized akker. Pompoenen, pompoenen, pompoenen, ik schat vandaag zo’n 28 kisten à 700 pompoenen. Ochtend mistig en fris, en daarna zon, veel zon. Mooie herfstdagen. Anderhalve dag pompoenen van het bandje afgehaald en in de kisten gelegd, een halve dag pompoenen los gesneden en als toetje nog een paar honderd kilo boerenkool geoogst, met stageboerin en haar dochter. Gelukkig werd de boerin ook even helemaal wiebelig. Dalende bloedsuikers. En een stijve, pijnlijke rug. Het is eentonig werk. 20151002_163339_resized

Spannend was vandaag dat ik een wagen met pompoenen met de Lamborghini-trekker naar de boerderij mocht rijden.

02-10-15 BoerenkoolDoordat we heel veel kletsen is het wel gezellig en kom ik en passant van alles te weten over het boerenleven. Ik wist al lang dat het geen romantiek is, al hou ik van buiten werken. Maar dat ritme: geen ontsnapping mogelijk, er kan niet even tussendoor, mijn telefoon blijft in de auto en ’s avonds ben ik moe en ga ik vroeg naar bed. Het mooiste bij-effect van dit alles is een diepe slaap die mijn vermoeide lijf verkwikt, zodat ik om half zeven weer op kan staan. Maar pas weer op maandag. In het weekend sta ik een uurtje later op en ga ik ander werk doen: klaverhoning afleveren en digitale magazines schrijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s