Op de wiedewiedewiedwagen

image

Plat op de buik, m’n voorhoofd leunend op een plastic band – als de zon scheen zou het heerlijk zijn. Maar vorige week en vandaag ervoer ik hoe je wortels wiedt vanaf een wiedbed of wiedwagen in een koude wind. Twee uur liggen op je buik, handen naar voren, kop boven de jonge wortelplantjes en alles er uit grazen wat iets anders is. Dan koffie- of andere pauze. Nou doe ik niets liever dan wieden. Zelfs de kou wende, al moest je je handen en voeten echt opwarmen in de pauze. Toch genoot ik ervan om met vijf, zes man tergend langzaam, maar toch snel genoeg om af en toe een kruidje te missen, de akker over te gaan. Radio aan, kletsen, duizelen bij het afstappen. Mmmm. Ben sowieso dol op wieden. Maar het leuke is dat ik in het ritme van het boerenwerk begin te komen. Ik probeer het thuis ook eens wat strakker te doen. En zo trokken we gisteren er op eigen boerderij eveneens met een stuk of zes hulpen op uit, koffie, thee, koek en kopjes in een krat en werken maar, met zijn allen, in ons geval met schoffels. Als je begint aan zo’n grote akker met tarwe lijkt het onbegonnen werk. Maar als je doorwerkt met zijn allen, ben je er in een paar dagen echt doorheen. Het fijne is dat je volop kunt kletsen, als je maar doorschoffelt en wiedt. En dan maar hopen dat er niet te veel nieuw onkruid de kop opsteekt, want dan begint het hele feest op nieuw.

One Comment

  1. Dat je dat nog allemaal redt Angela, ik sta verbaasd en dacht dat je vandaag je moeder uit het ziekenhuis naar Loppersum zou halen en nu zit je weerin de wortelen…! Hoe kan dat allemaal….
    Doe mijn hartelijke groeten aan Annie en ik hoop dat ze snel weer de oude zal worden, want dat was perfect! tante Trieneke.

    Like

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s