Nep uit de kas

Getverderrie. Dit blog gaat weliswaar niet over eten, maar als bioboerin ben je daar natuurlijk wel mee bezig. En zodoende ben ik ontstemd over het imago dat een restaurant hier in de buurt probeert op te poetsen. Ze schrijven op de menukaart dat hun groenten komen uit een kas vlak in de buurt, die is aangesloten bij de ‘slow movement’. Het overigens ook matige eten werd echter begeleid door groenten die naar niets smaakten. Vieze ijsbergsla zoals je die in de supermarkt koopt, met smakeloze tomaat en komkommer (die kun je nog helemaal niet uit een kas krijgen, als je slow food produceert!). Broccoli idem dito. We deden navraag. Van de sous-chef vernamen we dat de bedoelde kas heel klein is en maar af en toe en beperkt kan leveren. Soms zijn de wortelen zo dun, dat de kok er niets mee kan. Wat wij aten kwam bij de groothandel vandaan. Nep dus, die leuke kas! Window dressing. Vervolgens roemde de gastvrouw de chef, die ‘van een komkommer een tomaat kan maken’. Die vermeende kwaliteit gaf wat ons betreft de doodsteek aan het culinaire gesprek. Dit restaurant slaan we voortaan over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s