Bloemensloop

‘Kom je morgen knolselderij planten?’ Dat was mijn stageboerin gisterochtend aan de telefoon. ’s Middags belde ze weer. ‘We doen het niet. Het land is te nat. En de koolplantjes laten we voorlopig ook voor wat ze zijn, want die we geplant hebben groeien helemaal niet. Het is te koud. Als we ze nu gaan planten is straks alles tegelijk klaar.’ Goed. Een vrije dag. Als werker in de landbouw dien je immer flexibel te zijn, zeker als stagiaire. Ik ga onze achterkeuken verder afschuren en -schilderen. Want op de eigen boerderij is er altijd werk.

Dan kan ik nu ook meteen nog dat verhaal van het kussensloop vertellen. Vorige week, toen ik zo moe was, moest ons bed nog opgedekt worden. Vaak doe ik dat. En dan gaat mijn aandacht vooral uit naar de schone slopen, die strak gestreken dienen te zijn (het dekbed mag wel wat kreukelen, vind ik). Dit keer ging Piet de klus boven klaren. Toen ik me bij hem voegde, was hij nog volop bezig. ‘Waar is dat andere bloemetjessloop?’, riep hij vertwijfeld. ‘Ik kan het nergens vinden!’ ‘Dat ben ik al een tijdje kwijt’, antwoordde ik lusteloos, ‘dan doe je er toch een wit sloop om?’ ‘Nou ja,’, vond Piet, ‘dat is toch geen gezicht!’ Maar ik kon de energie niet vinden om te gaan zoeken en dacht alleen aan het kussen waar ik mijn hoofd op te ruste wilde leggen. Piet was verbaasd, zelfs ontzet. Maar zag ook ergens een gaatje. ‘Snap je me nu?’ Ja Piet, ik begrijp je.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s