Ik heb in een Ferrari gereden!

Nou, de tweede dag zit er op. Ik voel me best wel stoer. Want het vullen van de carrousel (met 9 vakjes) ging zoveel beter. Het lukte me zelfs af en toen zonder veel kleerscheuren een lege tray te vervangen door een volle met koolplantjes en niet al te veel missers te maken. Ook leuk om met mensen samen te werken. De ene stagiaire is een boerin van in de dertig die vleeskoeien houdt en vanochtend een kalfjestweeling ter wereld hielp. De andere stagiair is een jongen die van een boerderij komt waar ze vleeskippen houden, net als wij op onze boerderij. Zo hebben we het tijdens de pauze over dat soort dingen. Ik heb even bij boer Okke op de trekker gezeten. Een Lamborghini. Jazeker, Italiaans. In Noord-Italië zitten hele goede machinebouwers, vooral voor de groenteteelt, als ik het goed begrijp. En zo, dat was ik vergeten te vertellen, was de plantmachine waarop we de afgelopen dagen zaten een Ferrari! Pas vandaag – correctie – zaten de 124.000 plantjes erin, op 2,5 hectare. Boer Okke en boerin Caroline zijn erg tevreden: ze zitten er prachtig in. Binnenkort arriveert een andere soort wittekoolplantjes, die zich wat later ontwikkelt. En de volgende plantsessie zal waarschijnlijk uit knolselderij bestaan. Ik zit wat uit te puffen achter mijn pc. Een beetje verweesd, nu het tempo van doordouwen ineens is gestopt. Wanneer ik weer in actie kom, hangt van allerlei dingen af. Maar eerst ga ik nu zelf de wittekoolplantjes die ik heb meegekregen in mijn eigen moestuin planten. En dat gaat in een veel rustiger tempo, dat kan ik jullie verzekeren. maar ik houd wel de afstand aan: op 38 cm van elkaar, en een rijafstand van 50 cm. En dan in het najaar zelf zuurkool maken!

One Comment

  1. Leuk Angela dat het vandaag iets rustiger was. Het is ook nog maar het begin, het zal steeds beter gaan. Wat leuk dat je plantjes hebt meegekregen. Succes verder.x

    Like

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s