Mijn eerste dag als biostagiaire

Gisteren, zondag, liep ik met Piet langs de Hunze te wandelen. Even er uit, na drukke beslommeringen. Mijn telefoon gaat. Het is mijn toekomstige stageboerin. Heel toekomstig, zo blijkt. ‘Ben je er klaar voor?’, vraagt ze. ‘We gaan morgen kolen planten, kom je?’

Ja, natuurlijk kom ik. Gelukkig starten we pas om 10.00 uur. Met koffie en de werkzaamheden doorspreken. Ik vraag haar: ‘Hoe lang gaan we door?’ Want ik heb maandagavond een vergadering in Groningen en ik moet nog koken, denk ik in stilte aan de lijn. ”s Avonds hoef je er niet te zijn’, zegt ze bemoedigend. Voor alle zekerheid Piet maar gevraagd te koken vanavond.

Zometeen vertrek ik. Boterhammen gesmeerd, thermoskannetje thee bij me, mijn palladiums aan, zonnebrandcrème in de tas. En dan maar zien. Ik hoop dat ik niet al te onhandig ben.

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s